Musik, konst, historia och mode – det finns enormt många museer att besöka i Sverige och utomlands. Från små och extremt specialiserade till stora och varierade finns det något för varje människa och intresseområde, och du kan göra besök både fysiskt och virtuellt. Till det kommer också tillfälliga utställningar och visningar, liksom nyinvigningar av gamla lokaler.

Det vore synd och skam om ditt museibesök begränsades till enbart själva visiten, särskilt om du sett föremål som du tycker är extra spännande och imponerande. Genom att ta egna bilder eller köpa posters och tavlor kan du få hem en del av museet på ett kul och inspirerande sätt. Du hittar allt du behöver hos Frameit.se i form av ramar och motiv, och här finns dessutom en printstudio där du kan låta trycka dina egna alster i många olika format, oavsett om du är proffs eller glad amatör.

Helhet eller detaljer?

Beroende på vilken slags utställning du varit på kan du antingen satsa på stora bilder där du har ett övergripande motiv eller små detaljer som du tycker förtjänar extra uppmärksamhet. Ett färggrant, förstorat foto på ABBA från Abbamuseet kan bli en kul del av inredningen i vardagsrummet medan några inramade bilder på klassiska drinkar från Spritmuseet passar fantastiskt väl i köket. Är du intresserad av historia kan det reflekteras vackert genom att du tar en bild på en liten detalj från regalskeppet Vasa och ramar in det i en snygg passepartout med extra bred marginal. I barnrummet kan bilder från Skansen eller Kolmården som barnen tagit själva göra väggarna extra roliga och spännande.

Museer fyller många funktioner och är till för att bland annat utbilda, bevara och roa. De inspirerar dig att läsa eller skapa mer och de har värdefulla lärdomar om allt från vetenskap till popkultur. Just därför passar bilder från dina besök oerhört bra i ditt hem då de fyller det med minnen, erfarenheter och skönhet.