Ett av Stockholms mest uppskattade museer/besöksmål är Fotografiska, som är en samlingsplats och ett galleri för fotokonst beläget i Stora Tullhuset ett stenkast från Slussen i Stockholm. Fotografiska är också känt för sin välsorterade butik som bland annat saluför svartvita posters men ett än större, om än annat, utbud finns hos DearSam. En ny poster kan verkligen förändra ett rum, ge det ett helt nytt uttryck. Antingen väljer man en poster med ett känt motiv, kanske en reproduktion, eller så väljer man en helt unik. Rama gärna in postern vilket lyfter den ytterligare och även kan förändra hela intrycket av motivet. Testa olika ramar! Istället för att byta ut favoritpostern kan man förnya känslan med en ny ram. Skapa en tavelvägg av posters eller häng motiven på ett annorlunda sätt, oavsett vad du väljer kommer det att lyfta såväl rummet som inredningen i detsamma! Men välj med omsorg, välj miljövänligt och välj med kvalitet. Det syns om postern är tryckt på ett kvalitetspapper, ett av sämre kvalitet kommer att gulna med tiden.

Fotografiska grundades av Jan och Per Broman och öppnade den 20 maj 2010 med en utställning av den världskända fotografen Annie Leiboitz. Sedan dess har storheter, och nykomlingar som Robert Mapplethorpe, Gus Van Sant, Nick Brandt, Anton Corbijn och Helen Levitt visats i huset. Ett av de mer kända namnen på Fotografiska, framför allt för svenskarna, är Mattias Klum vars utställning eventuellt blir förlängd då Fotografiska just nu håller stängt. Mattias Klum var den förste svensk att någonsin pryda National Geographics omslag med sin bild, vilket han gjorde år 1997 med bilden av en silverbladapa. Mattias Klum återfinns inte på Dear Sam men man kan hitta posters av andra känd namn såsom Hilma af Klint, Vincent van Gogh, Henri Matisse och Edvard Munch. Man kan även hitta posters på kändisar såsom Jimi Hendrix, Audrey Hepburn, Kate Moss och James Dean.

Vid sidan av fotoutställningar har Fotografiska en erkänt bra restaurang, så pass bra att den utnämndes till Världens Bästa Museirestaurang år 2017. Den är baserad på växtriket och erbjuder en vidunderlig vy över Stockholms hamninlopp och de omgivande öarna. Alla har inte förmånen att ha samma utsikt från sitt matbord som Fotografiska men istället kan man lyfta känslan i köket genom att även här pryda väggarna med posters – man kan nästan känna doften av kaffe när man tittar på postern med en kaffekvarn.