Det är alltid roligt och intressant att gå på museum. Utbudet är enormt och med dagens teknik kan du även göra virtuella besök på några av Sveriges och världens främsta utställningar. Efter att besöket är över kan det vara roligt att ta med dig dina intryck hem för att förlänga upplevelsen.

Ett trevligt och roligt sätt att ”ta hem” museet är att inreda i dess anda. Ge ett eller flera rum en touch av historia, naturvetenskap eller konst genom att tapetsera med mönster och motiv som du sett på museet. Du hittar ett stort och prisvärt utbud hos https://www.familjetapeter.se/ som passar hemmets alla hörn såväl som massor med kul och inspirerande idéer.

Berika barnrummet med spännande tapeter

Barnrummet är ett av de roligaste rummen att inreda eftersom det inte finns några gränser för kreativiteten. Har du varit med småttingarna på Universeum i Göteborg, Skansen i Stockholm eller på något av världens många naturhistoriska museer kan det vara roligt att tapetsera med olika djurmotiv. Zebror, björnar, ödlor och valar är alla motiv som kommer glädja barnen och ge deras rum en unik och inspirerande miljö att vistas i. Tillsammans kan du och barnen skapa hela historier om de olika djurarterna och prata om era gemensamma minnen från resor och museibesök.

Fyll hemmet med berikande detaljer

I det övriga hemmet kanske du inte vill ha lika tydliga motiv som i barnrummet men det betyder inte att du inte kan lyfta detaljer från de museer du gillar bäst. Du kan till exempel välja färger som du sett som genast för dig till platser du varit på – allt från granna Pompejiföremål i Neapels museum till konstverk du sett i Paris. Kanske själva museibyggnaden kan vara en inspirationskälla, eller platsen där den står? Diskreta mönsterdetaljer som nejlikor och fleur-de-lis påminner om historiska slott och tidsepoker och ger vardagsrummet en klassisk herrgårdskänsla som dessutom är extra trendig för närvarande. Komplettera gärna med dekorationsföremål, gardiner och mattor som går i samma anda för att få en genomsyrande tråd i din inredning.

Fototapeter – ett kul alternativ

För dig som verkligen vill se var du har varit eller platser du drömmer om är fototapeter ett fantastiskt alternativ. Här får du väggarna fyllda av spännande, vackra motiv som tar dig runt hela världen. Antika ruiner, planetarium, monument och konstverk – du kan välja bland tusentals motiv som fyller ditt hem med glädje och gnista och göra ditt museibesök till så mycket mer än bara en tillfällig aktivitet.