Att besöka museer är så mycket mer än ”bara” kultur och historia. Det är också roligt och inspirerande i allmänhet och kan ge dig en riktig kick. Efter att ha sett en intressant utställning är det ofta kul att skaffa hem litteratur om ämnet och att dekorera hemmet i utställningens anda. På liknande vis är det också roligt att förbereda dig inför framtida utflykter till olika museer.

Ett snyggt, smidigt och överkomligt sätt att göra om lite hemma är att sätta upp bilder som är inspirerade av museet du besökt eller kanske vill besöka. Du kan skaffa hem fina posters med olika motiv som passar både små och stora. Motiven behöver inte vara exakt från själva utställningen, även om det är kul med souvenirer från shoppen, utan kan helt enkelt gå i dess anda. Här får du några tips på hur du kan gå till väga.

Välj motiv från konsten

Har du precis sett en film om Coco Chanel, lagt ett pussel med Picasso-motiv eller läst en bok om antikens folk? Då har du säkert lust att välja posters som föreställer allt från modevärlden, Paris, konstnärerna själva eller Roms tempel och gamla byggnader. Blanda gärna upp valen om du har gott om utrymme, exempelvis en avlång hall eller en stor vägg i vardagsrummet. En poster kan föreställa ett verk av konstnären eller från kulturen, en kan vara ett föremål inspirerat av dem och en kan helt enkelt gå i en passande färgskala. Texttavlor är också också trevliga val, och du kan exempelvis välja ett passande citat eller ett enda ord eller namn. Välj ett foto från New York, en texttavla i mitten där det står New York och sedan ett blomstermotiv från Metropolitan Museum of Art som pricken över i:et, eller gör samma sak med Stockholms Nationalmuseum som inspiration. Kanske du också har tapetserat väggarna i ett motiv som matchar dina bildval – effekten kommer bli fantastisk.