Stockholm har mängder med härliga museum som passar lika bra för vuxna som för barn. Att gå på museum är väldigt roligt och dessutom kan man lära sig väldigt mycket på en och

samma gång. I Stockholm finns det ett flertal platser som är helt kostnadsfria att besök. Ett exempel på ett sådant museum är Naturhistoriska Riksmuseet. Här samlas människor varje dag och det är även populärt för skolklasser till skolutflykten.

Känner du för att du vill ha tips på bra museum runt om i Stockholm eller funderar du kanske på om ett museum kan vara en ny arbetsplats för dig? Vill du jobba på ett museum kan du använda dig av ett rekryteringsföretag som hjälper dig att komma igång med din karriär. Hit kan du också vända dig om du är arbetsgivare och letar efter nya medarbetare.

Vill du däremot bara besöka ett museum för skojs skull behöver du inget annat än att navigera till rätt adress. Här nedan har vi samlat några riktiga favoriter i Stockholm för stora och små.

Stockholms bästa museum

Naturhistoriska riksmuseet – På Naturhistoriska finns mängder med utställningar och saker att titta på. Museet har några utställningar som alltid är stående, t.ex. den mänskliga resan, fossil och evolution samt liv i vatten. Utöver dessa fyller de på med nya, tillfälliga utställningar för att alltid hålla sig levande.

Junibacken – På junibacken får du och dina barn möjlighet att besöka sagornas värld på riktigt. Här kan ni träffa Pippi Långstrump, Pettson och Findus och många andra välkända karaktärer. På museet finns det även ett litet sagotåg som man kan åka. Detta är kostnadsfritt och inkluderas i entrébiljetten.

Medelhavsmuseet – På detta museum kan du titta på massor av gamla och värdefulla föremål från de länder som kretsar kring Medelhavet. Det finns bland annat riktiga guldskatter, antika föremål från Grekland och till och med en utställning med riktiga mumier. Medelhavsmuseet är kostnadsfritt för stora och små.

Polismuseet – Älskar du eller ditt barn poliser? Då kan det vara en god idé att besöka Polismuseet i Stockholm. Här kan man lära sig allt från polisens historia i landet till att få information om hur de arbetar i dagsläget. Barn kan mer än gärna testa olika poliskläder och även provsitta i polisbilen som finns tillgänglig på plats. Vuxna är naturligtvis också

välkomna att provsitta.

Dessa är bara några få av alla de museum som Stockholm har att erbjuda. Med en enkel guide på nätet kan du snabbt navigera till många andra platser värda att besöka. Du har bland annat Postmuseet som är väldigt uppskattat och roligt, Spårvägsmuseet som är utmärkt för barn, samt ABBA The Museum för den som vill ha lite nostalgi i livet. Kontrollera inträde och öppettider innan du ger dig av.