För att få barn intresserade av kultur som bor i Skåne finns det många museer som är perfekta att besöka. Perfekt för en regnig dag eller på semestern om man vill göra annat än sola och bada. Annars går det naturligtvis att ta ett flyg till Stockholm från Halmstad och uppleva huvudstaden om familjen hellre skulle vilka göra det.

Här kommer några av de museer som kan vara spännande och exotiska att besöka för familjen.

Eslövs Leksaksmuseum

På Eslövs Leksaksmuseum är deras Märklin och LGB modelltåg som tillhör huvudattraktionerna, men erbjuder också andra spännande saker så som film- och dataspelsfigurer, modellbilar av olika storlekar, Barbiedockor, PEZ-figurer och mycket annat som kan vara kul för barnen att se. Museet är öppet varje onsdag till lördag kl. 12.00 – 16.00, men det går att boka in andra tider under hela sommaren. Det går att ta sig en fika i deras kaffeservering som ligger i trädgården utanför museet. Dessutom finns det möjlighet att göra lite fynd på loppisen som de också har.

Arnolds Kannibalmuseum

Arnolds Kannibalsmuseum drivs av den legendariska Arnold Wernersson som är en äventyrare. Arnold tillhör den så kallade 100-klubben, som innebär att medlemmarna har besökt över 100 länder och än så länge har han hunnit besöka cirka 150 olika länder på vårt jordklot.

 

På sina resor har han sedan på sig massor av unika och spännande saker, så som udda föremål från pygméfolket och olika kannibalstammar. Arnold berättar om de äventyr han har varit med om och dessutom kan ni som familj garanterat få se saker som ni aldrig har sett tidigare på museum som gör det alldeles speciellt. För att besöka Arnolds Kannibalmuseum måste besökarna boka in ett besök först.

Chokladmuseet i Malmö

Vid ett besök på Chokladmuseet i Malmö få besökarna reda på konfektyr- och chokladfabriken Mazettis 120-åriga långa chokladhistoria. Fabriken startade under år 1888 och av Emil Mazetti-Nissen och år 2006 öppnades museet. Det går att se gamla plåtburkar och etiketter, chokladformar och annan intressant kuriosa. Naturligtvis går det att köpa choklad med olika smaker – allt från kaffe och hallon, till havssalt och chili. Chokladmuseet är öppet måndag till fredag kl. 10.00 – 18.00 och på lördagar kl. 10.00 -15.00 året runt. Det kan blir ett mycket mumsigt besök om familjen gillar choklad!

Glimmingehus

Att besöka Glimmingehus är perfekt för barn som tycker om medeltiden och framför allt riddare. Borgen tillhör några av de som är mest välbevarade i Norden. Under hela juli och halva augusti erbjuds besökarna att prova på olika aktiviteter från medeltiden under sitt besök. Allt från att prova på bågskytte och göra tegel, till att skriva med en fjäderpenna och spinna ulltråd.

Dessutom finns det möjligheten att delta i någon av de guidade rundturerna som passar ung som gammal. Borgen är öppen från mitten av februari till december och har olika öppettider beroende vilken säsong det är. För att få närmare information tiderna går det att surfa in på deras webbsida.