Nära Caroli City på Snapperupsgatan i centrala Malmö finns en liten museipärla som liknar ett dockskåp som du inte vill missa. Ebbas hus, som tillhör Malmö museer, är beläget där. Det är ett pittoreskt litet gult gatuhus med anor från 1700-talet som visar hur de typiska stadsborna i Malmö bodde och levde förr i tiden. Interiören i huset är från 1910-talet och bevarad i ursprungligt skick.

När huset öppnades för besökare 1991 blev det snabbt ett av såväl Malmös som södra Sveriges mest uppskattade museer och sevärdheter. Strosar du omkring i centrala Malmö, är pittoreska Ebbas hus något du inte får missa!

Att se här

Ebbas hus är öppet för besökare varje onsdag eftermiddag mellan klockan 12.00 till 17.00, men om annan besökstid önskas är detta möjligt genom bokning. Besöker du Ebbas hus får du en unik och intim inblick i hur Malmöborna levde under 1900-talet. Det är Malmös minsta museum, och att gå in i huset har beskrivits som att föras hundra år tillbaka i tiden och stiga in i ett litet dockhus. Interiören är prydlig men levande, det lilla huset och alla små föremål skapar en intim känsla.